Schiphol ook dit jaar toonaangevende luchthaven van Europa

“Dit is een erkenning van ons streven om ‘Europe’s preferred airport’ te zijn en te blijven en bevestigt dat we in Europa toonaangevend zijn.’
 Woorden van Rob Nijhuis, President & CEO van Schiphol Group, donderdagavond toen officieel bekend werd dat Schiphol de ‘ACI EUROPE Best Airport award 2012’ voor derde keer heeft gewonnen.

Hiermee krijgt Schiphol de internationale erkenning als beste luchthaven in de wereld met meer dan 25 miljoen passagiers. “’We zijn trots dat we voor de derde keer deze prijs in ontvangst mogen nemen”, zei de Schiphol topman op de awardceremonie van de ACI EUROPE Annual General Assembly in Madrid. ACI EUROPE, de Europese tak van Airport Council International, vertegenwoordigt meer dan 400 luchthavens in 46 Europese landen. De luchthavens, met samen meer dan één miljard reizigers per jaar, voorzien in ruim 90% van het commerciële vliegverkeer van Europa.

Het was verwachtbaar dat Schiphol ‘ACI EUROPE award’ in de wacht zou slepen, aangezien in april reeds bekend was dat reizigers de luchthaven als beste in Europa hadden aangewezen. Toch vervulde het de Schiphol leiding met trots om te horen dat de een deskundige, onafhankelijke jury tot de eindconclusie is gekomen dat Schiphol de meest toonaangevende en innovatieve luchthaven is. Met name de faciliteiten, infrastructurele voorzieningen en de focus op duurzaamheid en milieu waren doorslaggevend.