Nieuwe reisapp van buitenlandse zaken voor noodgevallen

Nieuwe reisapp van buitenlandse zaken voor noodgevallen

Schiphol 22 juni 2012 – Schiphol stond maandag in het teken van de nieuwe reisapplicatie voor smartphones, waarmee reizigers snel en gemakkelijk hulp in kunnen roepen in geval van nood.  De app bevat contactgegevens van Nederlandse ambassades en consulaten en geeft aan hoe te handelen in geval van beroving, vermissing, ziekte, arrestatie of verlies van reisdocumenten. Het verschaft ook actuele reisadviezen voor verschillende bestemmingen.

Buitenlandse Zaken informeert reizigers via de app zodra er in een land sprake is van een crisis, denk bijvoorbeeld aan de opstand in Egypte of de tsunami rondom de Indische Oceaan.„De informatie van de app is ook toegankelijk als je geen internetverbinding hebt. Eerder bezochte pagina’s worden automatisch opgeslagen. Handig als iemand tijdens een calamiteit snel informatie nodig heeft”, aldus de woordvoerder.

De reisapplicatie wordt gelanceerd door demissionair minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken. De app is beschikbaar voor iPhone en Android toestellen. Downloaden van de app is gratis via verschillende sites, waaronder die van het ministerie (http://www.minbuza.nl/app)